Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapılarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, hayır malzemelerden binalması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en muhakkak bapların binanın yapısına normal çelik gibi malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değmeslekmemiştir.

Bu kapılar zemin olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Anne özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını sağlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

Dairesel tasavvur, basamak izini en aza indirirken semereli amudi harekete onay verir ve bu da onu hem ikametgâh hem bile ticari binalar muhtevain kılgısal bir seçim haline getirir.

Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sayesinde alevlerin denetçi altına aldatmaınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin kombine halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hesap önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları hakkında temelı sık sık sorulan yangın kapısı sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Özel kanun ve yönetmelikle sıyanet şeşna kurallara tam olarak entegrasyon kurmak hem maddi hem bile tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar tarafından denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapıları özellikle yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile lazım kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir gayrı ilke ise emniyet adına ihtiyaç mahsus şisevinçli contalardır.

Gereç: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Ilenmeşap yangın kapıları, tradisyonel görünümleri ve dayanıklı konstrüksiyonları nedeniyle hem hane hem bile ticari ortamlarda popülerdir. çoğunlukla yangına dayanıklı bedduaşaptan yahut kompozit bir malzemeden bünyelmış sıhhatli bir çekirdeğe sahiptirler ve çoğunlukla iç dekora uyması için kaplama yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page